Sunday, November 21, 2010

Canser

UBAT MELAWAN KANSER DITEMUI

Sumber : ppsb82pioneer.blogspot.com
Disusun oleh : TobibwarisanSHARING....


Apakah itu kanser?


Badan manusia terbentuk daripada berjuta-juta sel. Kanser adalah sejenis penyakit sel iaitu sel-sel tubuh membiak secara berterusan dalam keadaan yang tidak boleh dikawal dan boleh mengakibatkan pemusnahan sel-sel berdekatan atau merebak ke organ-organ. Sebagai contohnya kanser paru-paru jika tidak dirawat dengan sempurna boleh merebak ke organ-organ lain seperti otak, hati, perut dan tulang belakang dan ia membentuk pertumbuhan kanser yang baru dan lain pula.Keladi Tikus merupakan sejenis tumbuhan meliar. Nama saintifik keladi tikus adalah Typhonium flagelliforme (Lodd) BL.Keladi tikus ialah sejenis keladi dengan ketinggian antara 20-30 cm.
Antara khasiat herba ini banyak berkaitan dengan penyakit barah seperti penyakit barah payu dara, paru-paru, rektum, hati, prostat, pangkal rahim dan buah pinggang. Keladi tikus dapat membunuh sel-sel barah ini dan membaiki semula sel yang telah rosak akibat kemotrafi. Herba ini bersifat antivirus dan antibakteria.


Super Typhonium


Sebagai suplemen membantu melawan pertumbuhan kanser/ tumor dan memelihara daya tahan tubuh. Super Typhonium dapat membantu menyembuhkan kanser payudara, usus besar, rektum, hati, prostat, leukemia dan pangkal rahim. Kanser merupakan penyakit pertumbuhan sel-sel jaringan tubuh yang tidak normal. Pertumbuhan sel yang tidak normal ini akan berlaku dengan cepat dan tidak terkawal. Sel-sel tersebut akan terus membahagi dan terus menyusup ke jaringan sekitarnya (invasive) lalu terus menyebar melalui jaringan ikat dan darah serta menyerang organ-organ penting serta saraf tulang belakang.


Bagaimana Super Typhonium efektif untuk tubuh kita ?


Typhonium Flagelliforme (Keladi Tikus) mengandungi bahan yang membantu menyahkan toksid dalam sistem peredaran darah. Herba ini mengandungi 2.ribosome inacting protein(RIP), zat anti oksida dan zat anti kurkumin. RIP berfungsi melemahkan perkembangan sel kanser, mematikan sel kanser tanpa menggangu sistem sekitarnya dan menghalang pertumbuhan sel kanser. Zat anti oksida berfungsi mencegah berlakunya kerosakan gen. Sementara zat anti kurkumin berfungsi sebagai anti inflamasi/ anti peradangan. Kombinasi kandungan ini mengaktifkan dengan menghasilkan mediator yang meransang untuk menguatkan sel dari sistem pertahanan tubuh untuk bersama-sama melawan sel kanser.


Super Typhonium merupakan 100% Typhonium Flagelliforme (Keladi Tikus)


Perhatian: - Dua hari pertama pengambilan akan mual, sedikit loya, najis berwarna hitam dan badan lesu.- Kadang-kadang pesakit muntah atau mual setelah pengambilan yang lama, hentikan seketika sampai gejala hilang dan ambil lagi dengan mengurangkan dos atau penggunaan berdasarkan nasihat doktor.- Wanita hamil tidak digalakkan mengambil kapsul ini.


Dihasilkan dan diedarkan oleh: Golden Herbs Ent, Melaka, Malaysia. Jika ada sebarang pertanyaan dan cadangan, sila hubungi kami di 82 Lorong Indah 1, Taman Perkota, 75150 Bukit Sebukor, Melaka, Malaysia atau Email ke :cancer_fight@yahoo.com.my


"...Sehingga kini (Ogos, 1998) herba ini telah berjaya menolong 800 orang pesakit tempatan dan luar negara termasuklah New Zealand, Amerika, India, Indonesia dan Australia."- Prof. C. Teo K.H., USM, Pulau Pinang.
KELADI TIKUS MERAWAT KANSER


Dalam bahasa Cina, Keladi Tikus dikenali dengan nama Tu Ban Xia atau Lao Shu Yu, pernah disalah kenali dengan nama Typhonium Divaricatum, sebenarnya Typhonium Flagelliforme. Dari satu artikel tulisan cina bertarikh 28 Mac 1989, menyatakan bahawa ianya boleh menghilangkan keracunan, mengurangkan bengkak, menyembuhkan bisul dan menghilangkan nanah, menghentikan pendarahan, mengurangkan rasa sakit dan sangat berkesan untuk merawat penyakit limpa. Penggunaannya dalam rawatan berbagai penyakit kanser amatlah menakjubkan. Ianya boleh digunakan walaupun semasa pesakit sedang menjalani rawatan kimoterafi atau radioterafi. Dalam tahun 1988, seorang pesakit Hypertitis B yang sedang mengidap kanser limpa dan sedang menjalani rawatan kimoterafi di Hospital Mount Elezabert Singapura, telah telah mengambil herba ini setiap hari selama 1 bulan dan mendapati penyakitnya telah sembuh setelah diperiksa oleh doktor dan tidak mengalami keguguran rambut. Seorang jurutera wanita dari ibu pejabat JKR Kuala Lumpur mengidap kanser saraf dan telah beberapa kali menjalani rawatan kimoterafi, badannya sangat lemah, kurus dan rambutnya telah gugur seluruhnya. Beliau mengambil herba ini untuk beberapa bulan, akhirnya beliau sembuh, badannya naik semula, rambutnya tumbuh semula dan beliau kembali bekerja seperti biasa. Anak seorang penghulu di kampung saya telah menjalani 3 kali pembedahan kanser di bahagian kepala. Saya memperkenalkan herba ini, di peringkat awal kanak-kanak ini menjadi lebih bertenaga dan setelah 3 bulan mengambil kapsul "Keladi Tikus" ini, tiba masa bagi pembedahan seterusnya, doktor di Hospital Kota Bharu mengatakan ianya telah sembuh sepenuhnya. 

Suatu hari sebelum bulan Ramadhan tahun 2007, saya berkebetulan pergi ke rumah seorang tukang kayu di kampung saya dan dia mengadu sudah lama tidak dapat menjalankan kerja kerana kudis di bahagian buku lalinya telah berbulan-bulan tidak sembuh-sembuh. Saya memberi sebotol kapsul "Keladi Tikus" untuk dimakan. Pada hari raya ke 3 berikutnya, saya berjumpa dengannya di sebuah kedai kopi dengan berpakaian kerja dan dia menunjukkan parut kudisnya yang telah sembuh. Kes terkini, seorang guru wanita telah mendapati dirinya sekian lama tidak bermaya dan setelah menjalani pemeriksaan doktor, didapati satu bonjolan kecil kecil di bahagian payudaranya dan doktor mengesyaki ianya satu permulaan bagi kanser payudara. Beliau mengambil 2 botol kapsul "Keladi Tikus" untuk cubaan pertama. Belum pun habis kapsul itu dimakan, dia sudah merasai kesegaran badan. Paling menakjubkan dalam masa rawatan itu, tumor kanser itu mengecil dan kini dia kembali ceria dan sudah boleh mengajar seperti biasa. Insya-Allah, setiap penyakit ada ubatnya. Kita jangan berputus asa dalam meniti hari-hari berikutnya. Kuatkan semangat dan terus berusaha, berikhtiar dan mencuba, Allah akan bersama-sama orang yang berusaha dan mencuba dengan penuh keyakinan bahawa DIAlah yang Maha Penyembuh.


Kanser merupakan masalah kesihatan yang kian meningkat di seluruh dunia. Penyakit ini melibatkan kira-kira 9 juta penduduk dunia dan membunuh 5 juta yang lain. Dalam kontek Malaysia, penyakit kanser merupakan salah satu daripada 10 penyebab utama kematian. Di sini jelas menunjukkan bahawa kanser juga merupakan satu masalah kesihatan yang serius dan perlu diberikan perhatian yang sewajarnya.Kejadian sebenar kanser di Malaysia tidak diketahui dan dianggarkan terdapat 150 kes bagi setiap 100,000 penduduk. Manakala dari segi bilangan kes baru yang dikesan adalah dianggarkan dalam lingkungan 27,000 kes setahun. Masalah kanser di Malaysia mungkin akan meningkat pada masa akan datang mengikut perubahan dalam gaya hidup dan persekitaran serta pertambahan pendudukan yang meningkat usianya.


BEBERAPA FAEDAH SEKIRANYA ANDA MENGAMBIL~Super Typhonium ~


· adalah herba dan kesihatan anda akan lebih terjamin
· Tiada kesan sampingan untuk masa akan datang.
· Membantu Produk alternatif yang selamat bagi membina masyarakat sedunia yang lebih baik
· Kehidupan akan lebih yakin, tenteram dan dapat menikmati suasana yang jauh lebih tenang
· Khasiat keladi tikus diguna pakai di kalangan masyarakat Kaum Cina yang terkenal dengan warisan ilmu perubatan. Jangan takut untuk mencuba produk herba yang selamat. Tiada kesan sampingan terhadap kesihatan dan anda mesti mencubanya.


Siapakah mereka yang HARUS mendapatkan Super Typhonium?

Pesakit kanser, barah, tumor, luekemia dll.
Pengidap kanser peringkat iii dan ke atas.
Pengamal perubatan alternatif.
Pakar-pakar kanser.
Mereka yang mempunyai kenalan atau saudara yang mengidap kanser.
Doktor-doktor yang berkesedaran dan bertanggungjawab untuk membantu pesakit kanser.
Pemilik stokis barangan kesihatan.
Tauke-tauke kedai sen seh.


"Semua orang tidak kira pesakit kanser atau tidak seharusnya memilih dan menggunakan Produk herba untuk kesihatan mereka kerana bahan makanan yang ada sekarang kebanyakkannya mengandungi bahan pengawet dan kimia yang tidak baik untuk kesihatan kita pada masa sekarang dan lebih-lebih lagi pada masa akan datang.
Seluruh masyarakat di dunia bertungkus lumus untuk mencari penawar kanser, bersusah payah mencari dan bertanya ke sana-sini dengan penuh harapan agar dapat berjumpa jawapan kepada masalah mereka dan belum ada lagi yang benar-benar menjumpai penawar kanser yang benar-benar 'menyembuhkan'. Kini, pencarian itu berhenti di sini, anda sudah tidak perlu mencari lagi. Pencarian anda berhenti sekarang juga!!!


Kerana......sudah ada pengeluar Keladi Tikus di Malaysia iaitu GOLDEN HERBS!


Syarikat Golden Herbs (M)Sdn.Bhd. yang telah ditubuhkan pada 13 November 2006 adalah satu alternatif bagi persoalan anda. Syarikat Golden Herbs telah berusaha keras dalam mencari penyelesaian terhadap penyakit kanser untuk kebaikan dan kesihatan anda. Herba sebagai penawar penyakit masa kini. Sejajar dengan misi syarikat, Menjadi Perintis Serta Menawarkan Kesihatan Dan Kebaikan Yang Menyeluruh Berasaskan Herba!

Mengapa SUPER TYPHONIUM? HERBA?

Kami telah menguji keladi tikus telah secara klinikal di makmal Universiti Putra Malaysia (UPM).
Terbukti mengandungi bahan anti kanser dan anti bakteria.
Dijamin selamat tanpa bahan pengawet dan unsur-unsur kimia.
Keladi tikus ditanam secara semula jadi menggunakan baja organik.
Kami hanya menggunakan daun-daun yang segar sahaja.
Keladi tikus sukar ditemui dan dipercayai hampir pupus dari habitat semula jadinya.


Pemeriksaan ke kilang memproses kapsul keladi tikus dilakukan setiap tahun bagi memastikan kualiti dan keselamatan produk yang dihasilkan terjamin sepanjang masa.

No comments:

assalamualaikum Pictures, Images and Photos


Heart Attack

Melegakan derita sakit urat

Resdung